10 Danske ordsprog som alle danskere kender

10 Danske ordsprog som alle danskere kender
10 Danske ordsprog som alle danskere kender
2.4 (48.33%) 12 votes

Som andre sprog har det danske sprog en del ordsprog, det kan godt være der måske ikke direkte bliver spurgt om disse under indfødsretsprøven, men det er alligevel vigtigt at man kender til de mest brugte ordsprog for at blive integreret i det danske samfund.

Danskerne bruger ofte ordsprog for at give hverdagen lidt mere kulør, selvom danskerne vil sige at mange af deres ordsprog er originale, så findes der mange af den på andre sprog. I denne artikel vil jeg se på nogle af de mest brugte danske ordsprog, og hvad de betyder.

ingen-ko-på-isenHvis en dansker siger at der er ingen ko på isen, så betyder det at alt går som det skal, og at der ikke er nogen problemer. Ofte vil man også høre en dansker sige der er ingen is på koen, hvilket betyder det samme.

Hvis du hører en dansker sige at der ugler i mosen, så skal du nok være lidt mere opmærksom, for i modsætning til ingen ko på isen, betyder ugler i mosen at der er noget galt, eller at der er nogen som skjuler noget.

Hvis man i Danmark slår to fluer med ét smæk, så har det ikke noget med fluer at gøre, det betyder at man med et slag klare to forhindringer. Hvis man mangler to ting i en butik så kan man sige lad os tage den først og klare to fluer med ét smæk.

Hvis en dansker jokker i spinaten eller træder i den, så betyder det at de har lavet noget som de nok fortryder, for så har man lavet en fejl. At være på spanden har ikke noget med et toilet at gøre, men betyder at man mangler penge, eller er i en dårlig situation.

20atcvbDe fleste danskere vil mene at man skal stikke en finger i jorden før man tager en beslutning, med andre ord skal man lige se om det nu er en god ide inden man hovedkulds hoppe ind i beslutningen. Når man har taget en beslutning, så er det vigtigt at man smeder mens jernet er varmt med andre ord skal man ikke vente alt for lang tid før man tager en beslutning.

Det vigtigste man skal huske er at hvis man ikke kan få øje på skoven for bare træer, så betyder det at man er alt for optaget af én detalje i stedet for at se det store billede.