3 Ting man skal vide om dansk madkultur

3 Ting man skal vide om dansk madkultur
3 Ting man skal vide om dansk madkultur
4 (80%) 4 votes

madkultur indfødsretsprøven 2016Når man flytter til et ny land er noget af de første man stifter bekendtskab med deres mad kultur, og Danmark har en lang historie hvad mad angår den er blevet dyrket og forbedret i gennem mange generationer. Den nye indfødsretsprøver omhandler ikke direkte den danske madkultur, men derfor er det nu meget godt at vide lidt om den madkultur der er i Danmark. Denne artikel ser på forskellige aspekter af den danske madkultur.

En lang historie

Dansk madkultur og kulinariske arv er primært forankret i det gamle landkøkken med gamle mad opskrifter fra hele det danske land, opskrifterne havde og har stadig en vigtig opgave og det er beskytte 001_boerderij-image-1001717danskerne mod de kolde vejrforhold i Danmark. Det er derfor, danskerne i århundreder har spist en masse kød – især masser af svinekød samt masser af kartofler og andre grøntsager. Danmark er faktisk det eneste land i verden, som bogstaveligt talt består af flere svin end mennesker. Det kolde og ofte våde klima i Danmark kræver en masse fødevarer med høje ernæringsmæssige værdier, der indeholder mange vitaminer mineraler og proteiner.

Traditionel madkultur

Selvom mange danskere mener at den danske madkultur har udviklet sig meget gennem historien, så er der mange dele af den som er bundet på den traditionelle danske kost, Rugbrød og øl har i lang tid været en grundlæggende del af den danske madkultur, dertil kommer kartofler og tung sovs som supplement til en eller anden form for kødret. Der er en grund til at danskerne er kendt for deres smørrebrød med mange forskellige muligheder hvad pålæg angår.

Det Store kolde bord

7buffetDet store kolde bord er en anden dansk madtradition som er gået igennem generationer og stadig er meget elsket i dag. Det store kolde bord indeholder ofte gamle danske hjemmelavede specialiteter. Det er en skik i Danmark – og har været en tradition i mange årtier og generationer, at det Store Kolde Bord serveres til familiesammenkomster, blandt andet jul, påske og pinse. De fleste danskere starte med fiske retter som ål, marineret sild, fiske fileter og andre fisk, derefter kommer alle de mange forskellige kødretter og til sidst kommer der forskellige oste på. Øl og snaps er den foretrukne drik til disse frokoster.