4 Ting man skal overveje hvis man vil overleve i Danmark

4 Ting man skal overveje hvis man vil overleve i Danmark
4 Ting man skal overveje hvis man vil overleve i Danmark
Vurder denne side

Der er flere ting man skal vide hvis man vil bestå indfødsretsprøven, prøven ser på nogle af de ting som er hverdagen i Danmark, men der er flere ting man skal vide om Danmark hvis man vil klare sig i landet. I denne artikel vil jeg se på nogle af de ting som man skal overveje hvis man vil overleve i Danmark.

Lær dansk

Hvis du har et ønsket om at blive dansk statsborger, er et at kravene at man skal bestå dansk prøven. Derfor vil de fleste som tager indfødsretsprøven allerede være godt i gang med at lære dansk.

Selv hvis man starter med de mest simple sætninger på dansk, så vil danskerne med det samme sætte pris på at man prøver at lære deres sprog. Eftersom der er så få mennesker på kloden som taler dansk, er det meget vigtigt for danskerne at man bevarer sproget.

Forbered dig på meget skiftende vejr

Det danske vejr kan være frygteligt eller fantastisk – og nogen gange alt derimellem. Vær forberedt på at man sagtens kan opleve alle årstider på én dag, nogen gange endda før frokosttid. Der er en grund til at danskerne siger at dårligt vejr ikke findes, kun det forkerte tøj. Det første man skal købe når man kommer til Danmark er uden tvivl et par gummistøvler og en regnfrakke.

Få en cykel

DSC_7251Hvis der er en ting som alle danskere ejer, så er det en cykel, forstil dig København uden cykler, det er lidt som Venedig uden vand. Det gode ved at cykle i Danmark er at du hurtigere kommer fra A til B, samtidigt med at du får frisk luft. Dog skal man huske at danskere tager cykler som en alvorlig form for transport, med andre ord er der ikke plads til folk som køre langsomt ned af gaden. En anden ting man skal huske er at det ofte er blæsende i Danmark, og dette kan betyde at man kan køre i modvind hele turen.

Tal ikke for meget om religion

I mange lande er religion ikke noget man diskuterer, og det samme gælder i Danmark. Religion er ikke noget man taler for meget om, grunden til det er nok at der ikke er så mange danskere som går i kirke, og at der er et stort antal af danskere som ikke rigtig kalder sig religiøse.

Kom ikke for sent


Det første man lærer om danskerne er at de er meget punktlige, og de bliver meget hurtigt irriteret hvis andre ikke er det. Hvis man har en aftale kl 18 til middag, så betyder det at man skal være der kl 18 og ikke 18:20. Det er lige meget om man skal mødes med venner eller har et job interview, danskere vil generelt hellere komme for tidligt og så stå og vente, end at komme for sent.