Overtro og eksamen, virker det?

Overtro og eksamen, virker det?
Overtro og eksamen, virker det?
5 (100%) 1 vote

Overtro og eksamen, virker det?

ovetro-indfødsretsprøveI Danmark skal man bestå den nye indfødsretsprøve hvis man vil søge om at få dansk statsborgerskab, men i mange lande er det at tage en eksamen eller en prøve forbundet med overtro, det kan godt være overtro ikke betyder at man enten består eller dumper indfødsretsprøven, men hvem ved det kan jo være at lige præcis de rigtige underbukser hjælper. I denne artikel ser vi på nogle af de forskellige overtro der er forbundet med eksaminer. 

Det at være overtroisk er et fænomen man finder over hele verden. Det er meget normalt at se elever som har en lille bamse med til prøven, eller som har en sten med som glücksbringer, der er nogle mennesker som altid har det samme tøj på til alle eksaminer. Nogle mener at de rigtige farver har en vigtig betydning, mens andre mener det er helt ligemeget hvad man har på.

I Kina er der en overtro som siger at man ikke må spise nudler før eller under eksamenen, grunden til dette er at nudler på kinesisk skrives med et tegn, der udtales gua, og dette lyder som uheld eller død på kinesisk. En anden overtro fra Kina siger at det er vigtigt at man spiser noget som er langt og 2 æg til morgenmad, grunden til dette er at det ligner tallet 100, hvilket ved mange prøver er det højeste antal point man kan opnå.

I Rusland er der en overtro som siger at man ikke må vaske sit hår inden man skal til eksamen, da man ellers skyller viden ud af hovedet. Derudover tror de på at hvis man har en åben bog liggende under hovedpuden, eller sine notater, så kan disse tilsyneladende flyde fra bogen lige ind i den studerendes hjernen via metafysiske kanaler.

I Korea er der en overtro som siger at man ikke må spise fødevarer som er glatte, såsom tang suppe eller glatte nudler, fordi disse vil smøre din hjerne, og betyde at alt den viden som er i hovedet vil glide ud af hjernen. I stedet for skal man sørge for at spise ting som er klistret som for eksempel ris eller grød.

Henry Ford sagde engang “Hvad enten du tror, du kan, eller du tror, du ikke kan, har du helt sikkert ret!” Med andre ord er det vigtigere at du tror du kan bestå indfødsretsprøven end hvilke bukser du har på eller om du har vasket håret.