Ting du skal vide om Indfødsretsprøven (2021)

Efter den nye aftale om Indfødsret i Danmark, er der flere krav som man skal opfylde inden man kan søge om statsborgerskab i Danmark. Blandt andet skal man bevise man har kendskab til forskellige ting om Danmark, det sker blandt andet ved at tage den nye Indfødsretsprøve som træder i kraft i 2016. I denne artikel vil jeg gennemgå nogle af de ting man skal vide om den nye Indfødsretstest.

indfødsretsprøven 2016

indfødsretsprøven 2019

I forhold til den tidligere statsborgerskabsprøve, så ser den nye indfødsretsprøve på flere forskellige aspekter af kendskab til danske samfundsforhold, blandt andet indholder den nye prøve spørgsmål omkring dansk kultur og historie, disse emner var ikke inkluderet i tidligere prøver.

Den nye indfødsretsprøve afholdes som den gamle to gange om året, sommeren 2021 er test datoen 2. juni, men der er tilmeldingsfrist den 28. april, vinter testen afholdes den 24. november mens tilmeldingsfristen er 20. oktober. Testen koster 799 kr. Man skal som altid huske legitimation, da man ellers ikke kan tage testen. Testen bliver for det meste formidlet af sprogskoler rundt omkring i landet, og det er også her man skal tilmeldes for at tage prøven. Disse skoler tilbyder ofte kurser hvor man kan forberede sig til testen.

Den nye prøve er stadig skriftlig og består af i alt 40 multiple choice-spørgsmål, 35 pensumspørgsmål og 5 uforberedte spørgsmål om aktuelle emner, med andre ord handler de sidste 5 spørgsmål om ting som er sket i Danmark inden for de sidste 6 måneder.

Der er afsat 45 minutter for deltagerne til at svare på alle spørgsmål, og for at bestå indfødsretsprøven skal man svare rigtigt på mindst 32 ud af de 40 spørgsmål.

________________________________________________________________________________________________________________________________

(Visited 5.100 times, 1 visits today)