Indfødsretsprøven I Danmark sammenlignet med andre lande

Indfødsretsprøven I Danmark sammenlignet med andre lande
Indfødsretsprøven I Danmark sammenlignet med andre lande
1 (20%) 2 votes

statsborgerskabstestFor at kunne blive dansk statsborger skal man først opfylde visse krav, en af de krav er at man skal bestå indfødsretsprøven som er en test der skal vurdere om en person har nok kendskab til Danmark og landets historie og kultur. Men det er faktisk ikke kun Danmark som har denne prøve, både Amerika, England og Tyskland har også en prøve som alle skal tage før de kan blive statsborgere. I denne artikel vil jeg sammenligne testen i Danmark med andre lande.

Danmark

For at blive statsborger i Danmark skal man bestå indfødsretsprøven som består af 40 skriftlige multiple choice spørgsmål, hvor 35 af spørgsmålene er baseret på læremateriale som bliver udleveret til alle ansøgere, de resterende 5 spørgsmål er baseret på hændelser i Danmark inden for de seneste 6 måneder . Hver testtager har 45 minutter til at besvare spørgsmålene. Det koster 728 kroner at tage testen i Danmark.

Amerika

For at blive amerikansk statsborger skal man ligesom i Danmark bestå både en sprog test samt en test om amerikansk historie, denne test hedder The naturalization test, og består af 100 spørgsmål hvorfra en USCIS ansat vil stille 10 spørgsmål om alt fra hvilken form for regering landet har, til hvor mange striber der er på det amerikanske flag. Ud af de 10 spørgsmål skal man svare mindst 6 rigtige for at kunne bestå. I Amerika koster det $680 at tage prøven.

England

Hvis man vil være statsborger i England skal man bestå en test som består af 24 multiple choice spørgsmål som bliver sat sammen af en computer så ingen ved hvilke spørgsmål der kommer på testen. Man har som i Danmark 45 minutter til at besvare alle spørgsmål, og man skal mindst have 75% rigtige svar, hvilket er det samme som 18 ud af 24. Det koster £50 hver gang man tager testen.

Tyskland

I Tyskland bliver testen sat sammen af 33 spørgsmål som vælges fra 300 mulige spørgsmål. For at bestå prøven, skal man svare mindst halvdelen rigtigt, med andre ord skal man have 17 ud af 33 rigtige. Testen i Tyskland tager 1 time, og det koster €25 at tage testen.