Skal du op til indfødsretsprøven 2024? Så har du måske allerede gjort dig nogle tanker om hvordan indfødsretsprøven 2024 foregår, hvad du skal have med til prøven, hvad du skal have læst op på inden prøven, hvad der skal til for at du består prøven og ikke mindst: Hvordan du efterfølgende får dansk indfødsret?
Vi har gjort det let for dig. Vi har nemlig samlet alle de informationer du skal bruge og alle svarene du måtte have til spørgsmålene omkring indfødsretsprøven 2021.
Så du behøver ikke længere at lede eller lave timevis af research. Du kan blot læse med videre her. Så skal alle dine spørgsmål nok blive besvaret.
Forbered dig til indfødsretsprøven 2024
Op til tre måneder inden du skal op til indfødsretsprøven 2024 vil du have mulighed for gratis at hente et læremateriale ned fra Udlændinge- Integrations- og Boligministeriets hjemmeside.
Det er også muligt at træne lærematerialet igennem op til flere sprogskoler.
Udover at hente lærematerialet ned, er det også vigtigt at du sørger for at melde dig til indfødsretsprøven 2021 inden for tilmeldingsfristen. Tilmeldingsfristen er oftest to måneder før selve prøven.
Tilmeldingen kan også gøres på diverse sprogskoler rundt omkring i Danmark.
Sidst men ikke mindst, er det vigtigt at du får betalt de 820,- kroner som det koster at få lov og gå op til indfødsretsprøven 2024.
Under indfødsretsprøven 2024
Under selve indfødsretsprøven 2024 vil du blive præsenteret for i alt 45 spørgsmål. Alle spørgsmålene vil være multiple choice. Dette betyder altså at hvert spørgsmål har flere svarmuligheder. For at bestå indfødsretsprøven 2024 skal du svare rigtigt på mindst 36 ud af de i alt 45 spørgsmål.
Du har i alt 45 minutter til at komme igennem indfødsretsprøven 2021.
FIND DIT NIVEAU
Indfødsretsprøven 2024 handler om den danske kultur, den danske historie, de danske traditioner og det danske samfundsforhold.
35 ud af de i alt 45 spørgsmål er lavet ud fra lærematerialet, hvoraf de sidste fem spørgsmål er ukendte spørgsmål som handler om nuværende samfundsforhold og begivenheder i Danmark.
Det betyder altså at der bare ud fra lærematerialet er rig mulighed for at forberede sig til de første 35 spørgsmål.
Det er ikke tilladt at medbringe nogen form for hjælpemidler til indfødsretsprøven 2024.
Det er ligeledes ikke tilladt at snakke med de andre prøvedeltagere.
Gør du noget af det ovenstående kan du risikere at blive diskvalificeret fra indfødsretsprøven 2024.
Hvornår afholdes indfødsretsprøven 2024?
Indfødsretsprøven 2024 afholdes to gange årligt. Den ene indfødsretsprøve 2021 afholdes om sommeren, mens den anden indfødsretsprøve 2024 afholdes om vinteren.
Er du på nogen måde forhindret i at komme til indfødsretsprøven 2024 afholdes der ikke nogen form for sygeprøve. Du må derfor vente yderligere cirka et halvt år før du kan komme op til den næste indfødsretsprøve 2024.
Indfødsretsprøven afholdes af forskellige sprogskoler over hele landet. Der er derfor rig mulighed for at finde en sprogskole der afholder prøven nær dig.
Efter indfødsretsprøven 2024
Når du har bestået den danske indfødsretsprøve 2024, er du et skridt tættere på at få dansk indfødsret.
Det er dog ikke det eneste du skal have opfyldt for at få dansk indfødsret og dermed blive dansker.
Udover at bestå den danske indfødsretsprøve 2024 skal følgende betingelser også være opfyldt:
Du skal underskrive en erklæring på troskab og loyalitet til det danske samfund.
Du skal skrive under på, at du vil overholde dansk lovgivning og respektere Danmarks retsprincipper.
Du skal oplyse om du tidligere har begået kriminalitet eller andre lovovertrædelser, og i så fald hvilke.
Du skal have en ren straffeattest.
Du skal have en stabil økonomi og et vist beløb til rådighed.
Du skal have stabile danskkundskaber og bestå en sprogtest på et vist niveau som afhænger af dit forhold som ansøger.
Så skal du op til indfødsretsprøven 2024 har du her alt du bør tage i betragtning både før, under og efter indfødsretsprøven 2021.