statsborgerskabsproeven 2020
4.3/5 - (3 votes)

Te drikker du sikkert rigtig meget af når du er syg. Du mærker den varmende urtete helt ned i maven og ud i tæerne når du drikker den. Men kan der være andre fordele ved at drikke te når du ikke er syg? For eksempel når du skal op til den kommende indfødsretsprøve 2020.

Der findes mange forskellige varianter af te og nogle af disse er kendt for at have en bestemt egenskab eller gøre noget godt for en bestemt del af eller i din krop. Disse særlige egenskaber kan muligvis også påvirke din koncentration når du læser til indfødsretsprøven 2020, eller måske endda påvirke dit endelige resultat. Te kommer fra busken Camelia Sinensis og de forskellige varianter kommer ud af den måde tebladene bliver behandlet på. Så hvilke former af te er godt for dig og kan disse hjælpe dig i forbindelse med indfødsretsprøven 2020

Hvad er teens styrke? 

Om de fleste varianter siges det at disse er kendt for at være forebyggende overfor kræft. Det vil sige, der er altid en god grund til at drikke te. Sort te er desuden en rigtig god ressource til koffein – det kan altså godt betale sig at skifte kaffen ud med et krus sort te. Der er mindre koffein i grøn te, men denne har rigtig mange sundhedsmæssige fordele, blandt andet et højt indhold af antioxidanter, sunde plantestoffer, anti-aging egenskaber. Grøn te indeholder også et stof kaldet EGCG, som fremmer helingen af celler. Hvis du desuden ønsker at tabe dig, så kan du med fordel drikke grøn te, da denne øger stofskiftet og fremmer fedtforbrændingen. Så kan du være helt klar og smækker til at gå op til indfødsretsprøven!

 

Rød te (Rooibos te) har også mange sundhedsmæssige fordele. Den bedste for dig, som måske er en smule anspændt og nervøs over den kommende indfødsretsprøve, er at rød te indeholder en stor del antioxidanter, som beskytter dine sunde celler mod frie radikaler. Fordi stress øger forekomsten af frie radikaler, så er det en rigtig god idé at drikke rød te for at mindske disse. Derudover anvendes rød te også imod hovedpine, søvnløshed og anspændthed. Rød te indeholder ikke koffein, så du kan sagtens dele en kop rød te med dine børn.

 

Urtete

Urtete indeholder ikke koffein og er som sådan ikke en te, men en mix af forskellige urter, planter, blomster og frugter. Urtete har også rigtig mange sundhedsmæssige fordele, som kommer an på hvilken mix af urter teen indeholder. Urtete med kamille og lavendel er super godt imod stress eller uro i maven, som betyder at det kan være godt for dig at drikke før indfødsretsprøven hvis du har en smule nerver siddende uden på kroppen. Urtete med baldrian rod, passionsblomst, pebermynte, kamille og kalot skulle efter sigende give en rigtig god nats søvn, som kan kan være svært at få hvis du er spændt på prøven natten før du skal op til indfødsretsprøven. Prøv eventuelt at lave en blanding af disse urter og blomster før du går i seng. Urtete med lakridsrod, kamille, hibiscus blomst og citrongræs har en beroligende effekt på krop og sjæl. Denne blanding te kan fungerer godt sammen med yoga eller meditation for at få den helt fulde effekt af blandingens virkning. 

 

Nu er du forhåbentlig blevet en smule klogere på te og hvordan denne styrkende drik kan fremme din præsentation til indfødsretsprøven 2020. Der findes også masser af tehuse rundt omkring i Danmark hvor du kan forhøre dig om, hvilken slags te som passer lige præcis til din situation og hvilken slags te der kan fremme de resultater som du ønsker.

 

___________________________________________________________________

(Visited 798 times, 1 visits today)