vikingetiden
4.3/5 - (3 votes)

Test dig selv: VIKINGETIDEN 

 

 

 

 

Vil du gerne bestå den danske indfødsretsprøve, så du kan blive viking? Måske du overhovedet ikke ved hvad en viking er? Måske du er interesseret i, at høre mere om hvad en viking er? Eller hvordan du bliver en viking?

vikingetiden

Står du og gerne vil bestå den danske indfødsretsprøve? Måske du gerne vil blive dansker? Få dansk indfødsret? Eller måske nærmere blive viking? Måske du undrer dig over hvad en viking overhovedet er? Og hvorfor det bliver nævnt i sammenhæng med den danske indfødsretsprøve og det at få dansk indfødsret, altså nærmere, at blive dansker?

 

Hvad betyder viking?

En viking er et navn eller rettere sagt betegnelse, som er brugt for at beskrive en bestemt person.
Betegnelsen bliver brugt på mange forskellige sprog om de indbyggere i de samfund, som dengang fandtes og stadig findes i vikingernes hjemlande.

Der er flere forskellige etymologiske teorier om oprindelsen af ordet “viking”. En af teorierne går på, at ordet viking stammer fra ordet “vik” som altså betyder “vig” – som betyder lille smal bugt. Der er forskellige teorier om at ordet viking kan være afledt af det historiske område Viken i Norge, som altså betyder “en person på Viken”.

 

Hvad er en viking?

Vikinger var nemlig nordiske søfarende som rejste, plyndrede og handlede i Nordeuropa.
De er forbundet til Danmark og danskerne i og med, at de fleste af dem kom fra Skandinavien og rejste over et stort område i Nord, Central og Østeuropa.

 

Vikingetiden

Vikingetiden startede i slutningen af 700-tallet og varede indtil sent i 1000-tallet.
Nogle af de opfattelser der var af vikingerne, var at de var voldelige, hedensse pirater eller at de var frygtløse eventyrer. Disse opfattelser stammer i høj grad fra forskellige vikinge myter som for alvor startede i begyndelsen af 1900-tallet. i den moderne tid er mange forskellige populære repræsentationer af vikingerne, alle baseret på kulturelle klicheer og stereotyper.

 

Så står du og vil blive dansker, nærmere viking – så må du altså bestå den danske indfødsretsprøve. Men mon ikke du nu er et skridt tættere på, med den brede viden om vikinger?

 

(Visited 696 times, 1 visits today)