5/5 - (1 vote)

Vidste du at der er ulve i Danmark? Det er længe siden de var her sidst, faktisk 200 år, men de er tilbage igen i Jylland.

Og hvad har ulve så tilfælles med en test i dansk indfødsret, tænker du måske? Jo, ser du, Danmark er et landbrugsland og ulve kan udgøre en trussel for fritgående dyr (primært får) men den kan også være en smittebærer. Det er ikke usædvanligt at vilde dyr bærer på smitsomme sygdomme og parasitter, der overføres til husdyr. Hvis det sker i en svinebesætning eller i et fårehold, så koster det rigtig mange penge. Ikke bare for bonden men også for samfundet. Alle mister indtægten fra gården og det er dyrt at udstede karantæne.

Ulven der er spottet flere gange i det jyske hedder Canis lupus -også kaldet den grå ulv. Den er udbredt i det meste af Europa og Asien og der blev opdaget spor af den tilbage i 2015.

I januar 2018 blev en enlig hanulv set flere gange op igennem den jyske halvø og det skabte både nysgerrighed og frygt.

Normalt er ulve ikke farlige for mennesker så længe man lader dem være i fred, de er som regel sky, men har man en sulten eller svækket ulv, kan den komme tættere på bebyggelse og angribe mennesker. Specielt var frygten for angreb på børn og husdyr tilstede.

Men frygt ikke ulven og tag trygt på skovtur, bare husk at den har været et kendt ansigt i nyhederne i 2018 når du går op til din indfødsret test.

(Visited 17 times, 1 visits today)