5/5 - (1 vote)

Det er normalt at have bekymringer omkring, hvorvidt det er muligt at medbringe ekstra hjælpemidler, hvis du har brug for det. Det er dog som udgangspunkt ikke muligt at medbringe hjælpemidler eller have din hjælper med ind til din indfødsretsprøve.

Der er dog ingen som bliver udelukket fra prøven, grundet behov for hjælpemidler. I Danmark er der ligestilling og dette gælder også personer med funktionsnedsættelse. Hvis du har brug for hjælp grundet funktionsnedsættelse (hvis du for eksempel er blind, døv, ordblind eller på anden måde hæmmet i, at tage prøven på lige fod med de andre deltagere), så kan du søge om dispensation.

Når du skal søge om dispensation, skal dette forgå via din prøveholder. De vil vejlede dig i forhold til dine dispensationsmuligheder. For at kunne søge, skal du have de relevant papirer på plads. Dette kan være udtalelser fra din læge, psykolog, synskonsulent eller en anden sagkyndig. Papirerne må være maksimalt 2 år gamle.  Ansøgningen om brug af hjælpemidler skal være modtaget af prøveafholderen senest 4 uger før prøvens afholdelse. Derfor er det vigtigt at være i god tid.

Hvis du er i tvivl om hvorvidt du er berettiget til dispensation, så tag kontakt til prøveafholderen i god tid og snak med vedkommende om hvad dine muligheder er.

(Visited 437 times, 1 visits today)