Statsborgerskabsprøven er udskiftet – og hvad så?

Statsborgerskabsprøven er udskiftet – og hvad så?
Rate this post

statsborgerskabstestenDer er ufatteligt mange gode grunde til at ansøge om at blive dansk statsborger. I en selvstændig artikel har vi tidligere fokuseret på alt det positive ved vores samfund. Besidder du nogen form for rebelske følelser, kunne man dog også argumentere for, at du nu har fået endnu en grund til at ansøge, efter at man har udskiftet statsborgerskabsprøven med indfødsretsprøven.

Man kan pakke det ind på mange forskellige måder, men essensen af at udskifte statsborgerskabsprøven må trods alt være, at regeringen og dens støtter ønsker, at færre udlændinge skal blive danske statsborgere. Det er helt igennem en legitim holdning. Det er en måde at værne om de danske værdier, og den måde de finder det bedst at gøre det. Det skal selvfølgelig stå en frit for. Til gengæld har du som udlænding nu mulighed for at give din mening klart til kende. Hvis du arbejder den smule hårdere, end du ellers ville have gjort, så det kan lykkedes dig at bestå prøven, vil du dermed have sagt til politikerne, at man ikke bare med skarpere krav kan holde arbejdsomme mennesker ude af landet. Går man op i sådan noget, kan det være oplagt mulighed for som udlænding at give en strakt langemand til Inger Støjberg. Det er i hvert fald ærgerligt, hvis man som retskaffen og hårdtarbejdende udlænding vælger at undlade at ansøge om dansk statsborgerskab qua den nye indfødsretsprøve. Ej heller skal det være motivationen bag, at man vil sende et signal til politikerne i landet.

Man skal ansøge om dansk statsborgerskab, fordi dette land er så fantastisk, men er man af natur lidt genstridig, kan man bruge den nye prøve som brændsel for at knokle det hårdere. Man kan lige så godt være ligeglad med, at statsborgerskabsprøven er udskiftet.

(Visited 66 times, 1 visits today)